Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

Legendární Case IH Farmall byl elektrifikován

Zveřejněno: 25. 1. 2024

Před 100 lety Case IH navždy změnil zemědělství tím, že představil první řádkový traktor Case IH Farmall a nahradil koňskou sílu motorovou. Dnes Case IH představuje další evoluci: první plně elektrický traktor v oboru s dalšími autonomními funkcemi – Case IH Farmall Electric.

Case IH Farmall Electric nabízí okamžitý točivý moment.

Case IH Farmall je jméno zakořeněné v zemědělství a po celé minulé století si udrželo svůj význam ve světovém zemědělství,“ říká Mirco Romagnoli, viceprezident Case IH pro Evropu. „První Case IH Farmall byl v roce 1923, kdy byl uveden na trh, inovativním traktorem a o sto let později se Case IH Farmall Electric drží tohoto principu.“

Case IH Farmall Electric má okamžitý točivý moment, který je cítit ze sedadla obsluhy, a snadno použitelné ovládací prvky, které umožňují obsluze využít větší výkon snadněji než mechanické nastavení traktorů. Baterie traktoru Case IH Farmall Electric s výkonem a silou podobnou dieselovému motoru se díky rychlonabíjení stejnosměrným proudem nabije z 10 – 80 % za méně než hodinu. Tento traktor je navržen pro nejnáročnější práce v zemědělství, ale jeho výkon je vhodný i pro komunální provozy, letiště, lehké lesní práce a další.

Elektrifikace traktoru Case IH Farmall spolu se snížením opotřebení dílů a nákladů na údržbu může uživatelům přinést snížení provozních nákladů o více než 50 % ve srovnání s dieselovými traktory. Digitální funkce a další automatizační funkce, jako je bezpečnostní režim, umožňují zemědělcům provozovat vozidlo s mnohem větší efektivitou.

Baterie traktoru Case IH Farmall Electric s výkonem a silou podobnou dieselovému motoru se díky rychlonabíjení stejnosměrným proudem nabije z 10 – 80 % za méně než hodinu.
Baterie traktoru Case IH Farmall Electric s výkonem a silou podobnou dieselovému motoru se díky rychlonabíjení stejnosměrným proudem nabije z 10 – 80 % za méně než hodinu.

„Tento traktor nejenže překonává očekávání, pokud jde o výkon, ale jeho design nabízí pohled do budoucnosti Case IH a další iteraci naší ikonické značky,“ říká Christian Huber, viceprezident Global Tractor Product Management Case IH a generální ředitel CNH Industrial Austria. „Pro zemědělce, ty, kteří pracují v uzavřených prostorách, nebo pro provozy s přísnými předpisy o hluku bude hlavní výhodou snížení hlučnosti o 90 % proti předchozím modelům. Díky těmto výhodám a kamerám s 360° snímáním, které zvyšují bezpečnost a viditelnost z kabiny, představuje Case IH Farmall Electric kombinaci vyšší produktivity a efektivity.“