Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 26.6. – svátek slaví Adriana

NeXaT nově umí mechanicky odplevelovat

Zveřejněno: 17. 6. 2024

Einböck společně s NeXaT představuje novou XXL plečku pro řádkové plodiny Einböck CHOPSTAR-MAX.

NeXaT nově umí mechanicky odplevelovat.

Nosič nářadí NeXaT je vybaven plečkou Einböck CHOPSTAR-MAX. Cílem spolupráce je nabídnout stroje pro moderní způsoby hospodaření (konvenční farmy provádějící mechanickou regulaci plevelů) s novým řádkovým kypřičem Einböck CHOPSTAR-MAX vybaveným kamerovým systémem řízení ROW-GUARD.

„Kromě hlavního cíle, kterým je mechanická regulace plevelů, je nové nářadí NeXaT určeno také k provzdušňování půdy. Tím se zvyšuje výnos plodin. Kromě toho lze omezit používání chemických přípravků na hubení plevele,“ vysvětluje generální ředitel.

NeXaT je integrovaný systém pro rostlinnou výrobu. Velkou výhodou je, že nářadí se nese. Metoda Widespan-CTF (Controlled Traffic Farming) navíc snižuje plochu přejetou až o 95 %, což má pozitivní vliv na stav půdy a z dlouhodobého hlediska vede k vyšším výnosům.

Společnost NeXaT je potěšena rostoucí poptávkou po využití systému NeXaT pro další pracovní kroky a je velmi ráda, že ve společnosti Einböck našla nového profesionálního partnera pro mechanické hubení plevelů.

NeXaT nově umí mechanicky odplevelovat.
NeXaT nově umí mechanicky odplevelovat.