Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 27.7. – svátek slaví Věroslav

Nový kombinovaný kypřič SMS CZ FINISHER se představil na zahraničních výstavách

Zveřejněno: 29. 5. 2024

Od 13. do 17. května 2024 se konala v Bulharsku jedna z největší zemědělských výstav v zemi. Během pěti výstavních dní měli farmáři možnost se seznámit i s podzimní novinkou SMS CZ, kombinovaným kypřičem SMS CZ FINISHER 3G 400. Stroj se také představil na rumunské výstavě AgriPlanta-RomAgroTec.

Nový kombinovaný kypřič SMS CZ FINISHER.

Nová generace kombinovaného kypřiče SMS CZ FINISHER byla veřejnosti představena na podzim loňského roku. Stroj určený pro první posklizňové zpracování půdy a do minimalizačních technologií vyniká zejména non-stop hydropneumatickým jištěním, dále pracovní hloubkou až 35 cm a prodlouženými rozestupy pracovních sekcí, čím se snižuje riziko ucpání stroje rostlinnými zbytky. K dispozici jsou celkem tři modely SMS CZ FINISHER 300, 400 a 520, přičemž druhý a třetí jmenovaný jsou tvořeny dvěma pracovními rámy, hydraulicky skládanými kolmo vůči ose stroje.

Bulharským a rumunským zemědělcům se představil model SMS CZ FINISHER 400 s pracovním záběrem 415 cm. Přední část plně hydraulicky ovládaného stroje tvoří dvě řady disků o průměru 510 mm a rozestupy 125 mm. Disky jsou umístěny za pomoci bezúdržbových ložisek na dvojité slupici upevněné na rám stroje s využitím gumových silentbloků. Celá sekce se stará o mělkou podmítku a nařezání rostlinných zbytků. Následuje část s třemi řadami radlic o rozestupech 310 mm pro prokypření půdy. Non-stop hydropneumatické jištění radlic lze regulovat v rozmezí 400 – 700 kg. V zadní části za integrovanou nápravou se nachází rovnací sekce (pera, či disky) a válec, sloužící ke srovnání a utužení půdy. Stroj disponuje širokou nabídkou příslušenství, včetně různých typů válců.

Dalším strojem z dílny české společnosti byl vidění na akci SMS CZ SEVERIT 500. Jedná se o kompaktor s pracovním záběrem 5 metrů využívaným v předseťové přípravě. Konstrukčně se stroj skládá ze dvou ramen hydraulicky skládaných kolmo vůči ose stroje. Vlastní náprava je situovaná do zadní části a v pracovní poloze se automaticky zvedne. Díky kombinaci různých typů pracovních orgánů je schopen kompaktor SMS CZ SEVERIT při jednom přejezdu srovnat pozemek, rozdrobit hroudy a zároveň precizně připravit seťové lůžko. Uplatnění proto nachází nejen v klasické agrotechnice po orbě, ale i v případě minimalizačních technologií při mělčím zpracování. Díky široké nabídce příslušenství dokáže kombinovat až 7 pracovních úkonů v rámci jednoho přejezdu, čím jednak šetří provozní náklady a náklady na pořizování techniky, ale také pole samotné, před opakovaným vjížděním techniky a tím negativním utužováním půdy.