Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 24.4. – svátek slaví Jiří

Pöttinger otevřel novou lakovací linku

Zveřejněno: 18. 4. 2023

Dne 14. dubna 2023 byla slavnostně otevřena druhá hala nového závodu na výrobu senážních vozů a lisů Pöttinger v rakouském St. Georgen u Grieskirchenu. Po téměř 1,5 roku výstavby zde Pöttinger uvedl do provozu moderní linku pro katodické ponorné lakování (CDP) a práškové lakování.

Pöttinger otevřel novou lakovací linku.

S investicí ve výši 25 milionů euro byla dokončena první fáze rozšíření závodu v St. Georgen a výroba byla zahájena v červnu 2021. Pöttinger se však potýká se zvýšenou poptávkou po strojích. Pöttinger tak navýšil kapacity výroby. Firma si nechala postavit další budovu o rozloze 7 900 m2 včetně nové lakovny – objem investic činí přibližně 33 milionů euro. Celková výrobní plocha se tak více než zdvojnásobila.

Nová lakovací linka nyní dává dílům pro shrnovače a lisy na kulaté balíky barevný nátěr. Tyto díly byly dříve dodávány z lakovací linky v centrále v Grieskirchenu. Pöttinger své kapacity v oblasti lakování nabízí i externím firmám.

Lakování pomocí katodického ponorného lakování (CDP) a práškového lakování je proces šetrný k životnímu prostředí. Uplatňuje se také v automobilovém průmyslu. Při míchání a nanášení nátěrů se nepoužívají žádná rozpouštědla. Procesem lakování se dosahuje vynikající tvrdosti, a tím i delší životnosti. Pöttinger spojuje ekologicky šetrné procesy lakování s udržitelností.

Nová budova vytvořila další přidanou hodnotu v regionu. Kromě přibližně 60 zaměstnanců, kteří montují lisy Pöttinger IMPRESS, velké shrnovače Pöttinger TOP a pásové shrnovače Pöttinger MERGENTO, zde najde práci dalších přibližně 50 lidí na moderním a ergonomicky řešeném pracovišti.

Vedení společnosti Pöttinger neustále sleduje vývoj obchodu a v důsledku toho již plánuje další fáze expanze.