Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 2.7. – svátek slaví Patricie

Rotační plečka Fliegl k mechanickému hubení plevele, kypření a přípravě půdy pro setí

Zveřejněno: 20. 6. 2024

Obdělávání půdy je důležitým krokem při přípravě pole na setí. Efektivní zpracování půdy vyžaduje použití vysoce kvalitního vybavení, které práci odvede rychle a efektivně. Zde přichází ke slovu nová prstová rotační plečka Fliegl – účinná a efektivní metoda odstraňování plevele a kypření půdy bez poškození rostlin. Je to ideální řešení pro zemědělce, kteří hledají ekologicky šetrné a udržitelné metody pro údržbu a zlepšení stavu svých plodin.

Rotační plečka Fliegl.

Prstová rotační plečka Fliegl je vysoce kvalitní a robustní zařízení, které bylo speciálně vyvinuto pro kultivaci půdy v zemědělství. Používá se k mechanickému hubení plevele, kypření půdy a přípravě půdy pro setí.

Rotační plečka Fliegl se skládá z řady prstů, které se při tažení nářadí otáčejí. Přitom 68 prstů s ostrými hranami prořezává a kypří půdu. Jejich výšku lze nastavit pomocí výškových vodicích koleček pro zpracování půdy v různých hloubkách.

Prstové plečky Fliegl nabízejí řadu výhod, které mohou zlepšit výnosy i kvalitu plodin. Jednou z nejdůležitějších výhod je účinná likvidace plevele. Tím, že rotační plečka zpracovává půdu a rozmělňuje plevel v horních vrstvách půdy, zabraňuje šíření plevelů a zároveň podporuje růst plodin.

Prsty na rotační plečce Fliegl.
Prsty na rotační plečce Fliegl.

Půdu kypří, a tím zlepšuje její provzdušnění. Díky tomu do půdy lépe proniká kyslík, voda a živiny, což zlepšuje příjem živin rostlinami. Další výhodou rotační plečky Fliegl je šetrné zpracování půdy. Kypření půdy rotační plečkou výrazně zlepšuje strukturu půdy. Půda je kypřejší, drobivější, což zlepšuje růst kořenů a schopnost zadržovat vodu. Na rozdíl od jiných nástrojů nepoškozuje půdu. Šetrné zpracování půdy udržuje její strukturu neporušenou a dochází k vyplavování menšího množství živin, což zvyšuje kvalitu a výnos úrody a dlouhodobě činí půdu zdravější.

Rotační plečka Fliegl v přepravní poloze.
Rotační plečka Fliegl v přepravní poloze.

Díky své univerzálnosti lze rotační plečku Fliegl použít pro různé druhy půdy a plodin, včetně zeleniny, ovoce a obilovin. Práce v nerovném terénu je také možná, protože lze díky kolečkům snadno manévrovat.

Shrnuto a podtrženo, rotační plečka Fliegl nabízí pro zemědělství řadu výhod. Jedná se o nákladově efektivní a ekologický způsob likvidace plevelů a zpracování půdy, který lze využít k různým úkolům.