Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Úzkorozchodné traktory Deutz-Fahr 5 DS/5 DS TTV jsou vhodné do úzkých vinic. Nářadí lze zavěsit i mezi nápravy traktoru

Zveřejněno: 27. 2. 2023

Na vinařském veletrhu v Karlsruhe představila společnost Deutz-Fahr úzkorozchodné traktory Deutz-Fahr DF 5 DS/5 DS TTV vhodné pro používání nářadí a příslušenství mezi nápravami traktoru.

Úzkorozchodné traktory Deutz-Fahr 5 DS/5 DS TTV jsou vhodné do úzkých vinic. Nářadí lze zavěsit i mezi nápravy traktoru.

Stále větší pozornost věnovaná udržitelnosti životního prostředí a nové omezující právní předpisy vedou zemědělce k omezování používání pesticidů v zemědělství. Stejně jako ostatní zemědělská odvětví je i vinařství ovlivněno tímto trendem. Vinaři se například stále častěji uchylují k mechanickému hubení plevele namísto používání herbicidů.

Aby vinaři snížili počet jízd po vinicích, ušetřili čas a pohonné hmoty a omezili utužování půdy, instalují zařízení pro mechanickou regulaci plevele na centrálně umístěné rámy. Toto řešení umožňuje v kombinaci s dalšími zařízeními provádět několik operací souběžně. Kromě toho centrální montážní poloha neovlivňuje celkovou délku traktoru a zajišťuje tak optimální manévrovatelnost.

Aby bylo možné uspokojit rostoucí poptávku po středově neseném nářadí i v nejužších vinicích, vyvinula společnost Deutz-Fahr ve spolupráci s firmou Clemens Technologies nový středový rám, který umožňuje práci traktoru s nářadím v řádcích o šířce 1,8 metru a více. Kromě dodatečných hydraulických vývodů obsahuje systém také speciální palivovou nádrž, která umožňuje společnosti Clemens a dalším dodavatelům příslušenství instalovat nářadí mezi nápravy. Tento balíček řešení v kombinaci s osvědčenými vlastnostmi úzkorozchodných traktorů Deutz-Fahr, jako je odpružená a prostorná kabina s rovnou podlahou, nízká a úzce se zužující kapota pro dokonalý výhled do všech stran, kompaktní rozměry, nezávislé odpružení přední nápravy a systém řízení ComforTip, zajišťují vysokou produktivitu a menší únavu, nyní i mezi nejužšími řádky.

Nový úzký středový rám je kompatibilní s novými traktory řady Deutz-Fahr 5 DS Stage V (modely 95/105/115), jejichž minimální celková šířka je 1,2 metru. Kromě verze Powershift jsou tyto modely k dispozici také s bezstupňovou převodovkou TTV.

Dodávky traktorů Deutz-Fahr 5 DS s novým systémem, který lze dodatečně namontovat i na stávající stroje vyhovující emisní normě Stage V, budou zahájeny v první polovině roku.

Nový úzký středový rám je kompatibilní s novými traktory řady Deutz-Fahr 5 DS Stage V (modely 95/105/115), jejichž minimální celková šířka je 1,2 metru.
Nový úzký středový rám je kompatibilní s novými traktory řady Deutz-Fahr 5 DS Stage V (modely 95/105/115), jejichž minimální celková šířka je 1,2 metru.