Vyzkoušejte aplikaci CleverAnalytics na 2 měsíce zcela zdarma
Dnes je 8.9. – svátek slaví Mariana

Žací stroj Krone EasyCut R 450 s hydraulicky výsuvným mechanizmem, který může být osazen až 10 kusy protizávaží

Zveřejněno: 5. 6. 2024

Krone doplňuje modelovou řadu žacích lišt R o nový vrcholný model. Krone EasyCut R 450 s pracovním záběrem 4,5 metru je vybaven teleskopickým protizávažím a horizontálním sklápěním.

Žací stroj Krone EasyCut R 450 s pracovním záběrem 4,5 metru.

Krone se svým novým modelem Krone EasyCut R 450 ještě více podtrhuje svůj inovativní charakter a představuje praktické transportní řešení pro ještě větší výkonnost vzadu nesených žacích lišt bez kondicionéru. Tato žací lišta nabízí s pomocí teleskopického protizávaží maximální stabilitu jízdy a pro přepravu po silnici se horizontálně sklápí směrem dozadu. Tato novinka bude poprvé prezentována na francouzském veletrhu Salon de l’herbe et des fourrages.

Nová vlajková loď Krone EasyCut R 450 se dá provozovat se všemi známými čelními žacími lištami Krone až do záběru 4 metry, kdy je zajištěn optimální přestřih mezi čelní a zadní žací lištou. Přestavitelné čepy spodního připojení a rameno výložníku, které lze umístit do různých pozic, zajišťují perfektní sečení, takže nezůstane stát žádné stéblo.

Nová vlajková loď Krone EasyCut R 450 se dá provozovat se všemi známými čelními žacími lištami Krone až do záběru 4 metry.
Nová vlajková loď Krone EasyCut R 450 se dá provozovat se všemi známými čelními žacími lištami Krone až do záběru 4 metry.

Krone EasyCut R 450 je vybaven hydraulicky výsuvným mechanizmem, který může být osazen až deseti kusy protizávaží o hmotnosti až 50 kg. Tím se enormně zlepšují jízdní vlastnosti na poli. Závaží o hmotnosti až 500 kg se vysouvá automaticky o 60 cm směrem ven. Tím se optimalizuje zatížení stroje a ramena tříbodového závěsu traktoru jsou pak namáhána stejnoměrně. Současně s tím se pohybuje příkon žací lišty okolo 100 koní (popř. 74 kW). Což činí žací lištu pro mnoho zemědělských podniků a službařů velmi atraktivní.

Výjimečné přizpůsobení konturám pozemku v celém pracovním záběru i v těžkých pracovních podmínkách zajišťuje patentované zavěšení DuoGrip. Integrovaný hydraulický píst pro omezení výkyvu na souvrati přitáhne žací jednotku k rameni výložníku a zajistí klidné chování při otáčení na velmi nerovné souvraťi. Zajištěn je i maximální zdvih.

Technický základ Krone EasyCut R 450 tvoří celosvařený žací nosník Krone EasyCut s celoživotní náplní maziva.
Technický základ Krone EasyCut R 450 tvoří celosvařený žací nosník Krone EasyCut s celoživotní náplní maziva.

K základní výbavě žacího stroje Krone EasyCut R 450 patří nastavitelné hydraulické odlehčení, které je vybaveno manometrem pro kontrolu přítlaku. Ještě více komfortu nabízí volitelná změna přítlaku přímo z kabiny traktoru, která vyžaduje jeden dvojčinný hydraulický okruh navíc. Možnost změny přítlaku vede ke snížení spotřeby paliva.

Technický základ Krone EasyCut R 450 tvoří celosvařený žací nosník Krone EasyCut s celoživotní náplní maziva, který je osazený osmi žacími disky a dvěma žacími bubny. Patentované jištění žacích disků SafeCut a hydraulická pojistka proti nájezdu na překážku zabraňují vzniku škod na stroji.

Pro přepravu se Krone EasyCut R 450 hydraulicky horizontálně sklápí směrem dozadu.
Pro přepravu se Krone EasyCut R 450 hydraulicky horizontálně sklápí směrem dozadu.

Pro přepravu se Krone EasyCut R 450 hydraulicky horizontálně sklápí směrem dozadu. Při tom se protizávaží automaticky zasune, aby přepravní šířka zůstala 2,5 metru. Díky sériovým LED světlům a varovným tabulím lze absolutně bezpečně jezdit po pozemních komunikacích. Po odvedené práci se žací lišta bezpečně odstaví pomocí odstavné nohy.

Nová žací lišta Krone EasyCut R 450 s pracovním záběrem 4,5 metru nastavuje nová měřítka v segmentu žacích lišt nesených v zadním tříbodovém závěsu. Díky flexibilnímu přizpůsobení přestřihu je v kombinaci s různými čelními žacími lištami Krone vysoce efektivně použitelná. V kombinaci s Krone EasyCut F 400 Fold lze dosáhnout celkový pracovní záběr skoro 8 metrů. Další komfortní vychytávkou je hydraulické odlehčení, které je v základní výbavě a teleskopické protizávaží, které zajišťuje optimální přizpůsobení ke konturám pozemku a optimální rozložení hmotnosti. To vše spolu zajišťuje precizní střih a kvalitativně vysoce hodnotné krmivo.