Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Základ každého bramboráře a zelináře: zelinářské stroje Michalak

Zveřejněno: 21. 3. 2023

Společnost Michalak prostřednictvím svého partnera firmy Marek zemědělská technika s.r.o. vstoupila na český a slovenský trh. Přináší malou revoluci v bramborářských a zelinářských strojích pro farmáře.

Nejprodávanějším strojem je příjmový koš typu Michalak KRM v provedení 3T.

Výrobce Michalak má téměř třicetiletou tradici ve výrobě posklizňových strojů pro posklizňovou úpravu brambor a zeleniny. Portfolio čítá přes 30 strojů od příjmových košů, třídících stolů, strojů na mokré praní, zpracovatelských strojů, zásobníků, vážicích zařízení až po pytlovačky. Každý stroj má více typů, aby vyhověl každému podle jeho potřeb.

Nejprodávanějším strojem je příjmový koš typu a provedení Michalak KRM 3T. Je osazen třemi odvodovými dopravníky pro brambory a kořenovou zeleninu. Stroj umí vytřídit až tři různé kalibry od 5 do 75 mm. K procesu třídění se používají polyuretanové nebo gumové válečky, které jsou velmi šetrné k přijímané komoditě. Šíře hlavního podávacího dopravníku se pohybuje v rozmezí od 120 do 240 cm v závislosti na typu stroje a požadovaném výkonu. Objem násypky je v závislosti na typu stroje od 8 m3 do 20 m3. Díky jedinečné konstrukci se dá stroj zapřáhnou pomocí oje a lze jej transportovat kamkoliv po příslušné farmě. Hlavní pás i třídící válečky jsou vybaveny frekvenčními měniči zajišťujícími plynulé nastavení rychlosti. V případě zájmu je možné vybavit stroj také ultrazvukovým snímačem toku materiálu nebo dálkovým ovladačem.

Příjmový koš typu Michalak KRM v provedení 3T je osazen třemi odvodovými dopravníky pro brambory a kořenovou zeleninu.
Příjmový koš typu Michalak KRM v provedení 3T je osazen třemi odvodovými dopravníky pro brambory a kořenovou zeleninu.

Dalším užitečným pomocníkem, který ulehčí spoustu práce, je váha typu Michalak WPM 50-2T. Je konstruovaná pro vážení porcí od 2 do 25 kg. Váha je opatřená dvoupásovou konstrukcí, která eliminuje převážení. Oba pásy jsou řízené pomocí frekvenčních měničů na základě křivky zvolené přesně obsluhou. Odebírání navážených brambor nebo zeleniny probíhá pomocí sešlápnutí pedálu, který dá impuls pro vysypání celé dávky. Zásobník stroje je řízen pneumaticky, což představuje výhodu v podobě rychlejší odezvy a možnosti variabilního nastavení toku vzduchu.

Michalak je také výrobcem strojů pro vážení a balení zeleniny.
Michalak je také výrobcem strojů pro vážení a balení zeleniny.

Pokud Vás nějaký stroj od výrobce Michalak zaujal nebo chcete získat více informací, obraťte se na webové stránky: www.marekzt.cz/michalak.