Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

Bobcat modernizuje portfolio kompaktních kolových nakladačů

Zveřejněno: 12. 3. 2024

V roce 2021 byl na trh uveden první kompaktní kolový nakladač (CWL) značky Bobcat – model Bobcat L85. V roce 2022 rozšířila společnost nabídku o cenově výhodný model Bobcat L75 a následně v roce 2023 uvedla na trh špičkový Bobcat L95.

Bobcat modernizuje portfolio kompaktních kolových nakladačů.

V rámci programu neustálého zlepšování produktů značky Bobcat, který vychází ze zpětné vazby od zákazníků, oznámila společnost aktualizace strojů Bobcat L75 a Bobcat L85 pro modelový rok 2024. Ty majitelům nejnovějších verzí umožní využívat některé z pokročilých funkcí, které byly dosud dostupné jen u nejvyššího modelu Bobcat L95.

Oceněné kolové nakladače

Stroje z řady kompaktních kolových nakladačů Bobcat získávají řadu ocenění. Model Bobcat L85 byl vyhlášen vítězem světově uznávaných ocenění v produktové disciplíně iF Design Awards za rok 2021. V září loňského roku zvítězily modely Bobcat L75 a Bobcat L85 v kategorii Product Design mezinárodních cen BIG SEE vyzdvihující jedinečné a originální kreativní úspěchy.

Oceňovaná konstrukce všech tří modelů kolových nakladačů Bobcat zajišťuje vysokou základní úroveň vybavení standardními funkcemi, které poskytují vysoký komfort obsluhy a snadné ovládání. Součástí tohoto vybavení jsou mimo jiné:

  • vyhřívaná kabina, navržená tak, aby se skvěle přizpůsobila obsluze;

  • joystick integrovaný v odpruženém sedadle;

  • volant polohovatelný ve dvou směrech;

  • zapalování ovládané klíčkem s rychlým startováním a vypnutím;

  • automatická parkovací brzda, která se podle potřeby automaticky zabrzdí a odbrzdí;

  • 5palcová digitální obrazovka se základními informacemi o stavu stroje ovladatelná pomocí Jog Shuttle ovladače.

Nové funkce u modelů Bobcat L75 a Bobcat L85 (modelový rok 2024)

Power Bob-Tach (NOVINKA) – továrně dodávané vybavení na přání pro model Bobcat L85

Slouží k připojení vysoce výkonných příslušenství Bobcat pro činnosti, které nevyžadují maximální kapacitu pro nakládání a přepravu pomocí lopaty nebo paletizačních vidlí, ale naopak možnost připojení k různým příslušenstvím se systémem Bob-Tach. Ta jsou na stejném pracovišti používána rovněž se smykem řízenými nakladači a kompaktními pásovými nakladači Bobcat.

Oceňovaná konstrukce všech tří modelů kolových nakladačů Bobcat zajišťuje vysokou základní úroveň vybavení standardními funkcemi.
Oceňovaná konstrukce všech tří modelů kolových nakladačů Bobcat zajišťuje vysokou základní úroveň vybavení standardními funkcemi.

Vyhřívané tkaninové sedadlo se vzduchovým odpružením (NOVINKA) – továrně dodávané vybavení na přání

Sedadlo v kabině nyní nabízí vyšší opěradlo s opěrkou hlavy spolu s přizpůsobitelným vzduchovým odpružením, uzamykatelnou plovoucí polohou a nastavitelnou opěrkou pro levou ruku, což u modelů Bobcat L75 a Bobcat L85 přináší novou úroveň pohodlí operátora. Tkaninový povrch sedadla opatřeného vytápěním zlepšuje pohodlí obsluhy po celý rok – za chladného i teplého počasí. Součástí sedadla je také snímač, který signalizuje přítomnost operátora a zvyšuje bezpečnost tím, že vypíná přídavný průtok.

Pokročilé ovládací prvky příslušenství (vylepšené) – standardní konfigurace modelu Bobcat L85 / továrně dodávané vybavení na přání u modelu Bobcat L75

Bobcat vylepšuje pokročilý systém ovládání příslušenství rozšířením o nové funkce, které obsluze usnadňují práci. S novou funkcí Flex-Drive může obsluha kdykoli měnit otáčky motoru ručním ovládáním nezávisle na nožním plynovém pedálu. Touto změnou Bobcat také zajišťuje funkci automatického volnoběhu, pokud stroj není používán déle než čtyři sekundy, s cílem snížit spotřebu paliva.

Pro další zvýšení jízdního komfortu při vyšších rychlostech i při vyšším zatížení jsme vylepšili tuto funkci strojů Bobcat na základě zpětné vazby zákazníků.
Pro další zvýšení jízdního komfortu při vyšších rychlostech i při vyšším zatížení jsme vylepšili tuto funkci strojů Bobcat na základě zpětné vazby zákazníků.

Automatické ovládání jízdy (vylepšené) – továrně dodávané vybavení na přání

Pro další zvýšení jízdního komfortu při vyšších rychlostech i při vyšším zatížení jsme vylepšili tuto funkci strojů Bobcat na základě zpětné vazby zákazníků. Automaticky aktivovaná plovoucí poloha výložníku nakladače zvyšuje komfort obsluhy a pomáhá bránit vysypání přepravovaného materiálu při jízdě s lopatou nebo paletizačními vidlemi. Je tak rovněž dosaženo vyšší stability při jízdě s nákladem do svahu nebo ze svahu. Logika displeje byla rovněž aktualizována tak, aby se zobrazoval stav aktivace či deaktivace funkce ovládání jízdy.

Vysoký průtok (vylepšený) – továrně dodávané vybavení na přání

Tato funkce, která je jedinečná ve svém oboru a byla adaptována z jiných nakladačů Bobcat, umožňuje rychlost průtoku 100 l/min pro použití vysokoprůtokových příslušenství, jako jsou sněhové frézy a frézy na asfalt. Jako další zlepšení výkonu příslušenství s vysokým průtokem zvyšuje Bobcat tlak ze 200 na 225 barů. Díky této změně Bobcat také zkracuje o 50 % dobu automatického snížení výkonu nastavenou pro ochranu hydraulických součástí, když stroj není zahřátý.

Joystickové ovládání (vylepšené) – standardní konfigurace

Na základě zpětné vazby od zákazníků Bobcat rovněž vylepšuje dobu odezvy přeřazení vpřed – vzad spolu s rozšířenou funkčností ovládacích prvků zvedání a naklápění s cílem zvýšit produktivitu a zlepšit ovládání. Stroje, které již byly uvedeny do provozu, lze snadno aktualizovat stažením nového softwaru, což je další konkurenční výhoda strojů značky Bobcat.

Vylepšení levé loketní opěrky u odpruženého sedadla (NOVINKY) – možnost objednání v rámci poprodejních služeb

Pro pohodlnější sezení a opření levé ruky. S cílem umožnit vylepšení odpružených sedadel u strojů, které jsou již v provozu, nabízí Bobcat tuto funkci v rámci svých poprodejních služeb.

Vylepšení levé loketní opěrky u odpruženého sedadla.
Vylepšení levé loketní opěrky u odpruženého sedadla.