Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

Bobcat RogueX: koncepce stroje, který porušuje všechna pravidla

Zveřejněno: 16. 3. 2023

Bobcat jde za hranice očekávání oboru s novou koncepcí pásového nakladače Bobcat RogueX. Koncepce stroje nové generace zkoumá možnosti elektrického pohonu, autonomního provozu a geometrie dvojitého zvedacího ramena.

Bobcat RogueX: koncepce stroje, který porušuje všechna pravidla.

Bobcat RogueX kombinuje technologicky vyspělé funkce s cílem vytvořit zcela jedinečný koncept. Ačkoli se tento stroj nejvíce blíží pásovému nakladači, tvoří svoji vlastní kategorii. V rámci projektu výzkumu a vývoje byl zkonstruován pro rozvoj plánu inovací strojů Bobcat, vyhodnocení vnímání zákazníků a testování možností tohoto konceptu.

„Stroj Bobcat RogueX byl navržen s ohledem na budoucnost našeho odvětví a vývoj potřeb zákazníků – se zaměřením na snadné použití, dálkové ovládání, autonomní funkce, udržitelný provoz a prvky, které umožňují obsluze dosáhnout více s jedním strojem,“ říká Honeyman.

Dnešní pracoviště se rychle vyvíjí, uplatňuje se například potřeba dálkového ovládání strojů. Bobcat posouvá svůj koncept ještě dále úplnou eliminací kabiny. Stroj Bobcat RogueX je určen pro práci tam, kam lidská obsluha nemůže. Zvládne ještě více práce s výhodou ovládání na dálku.

Konstrukcí nakladače bez kabiny a využitím pokročilé kinematiky nabízí Bobcat RogueX v rámci jediného stroje ojedinělou funkčnost nové generace včetně vertikální i radiální dráhy zdvihu.
Konstrukcí nakladače bez kabiny a využitím pokročilé kinematiky nabízí Bobcat RogueX v rámci jediného stroje ojedinělou funkčnost nové generace včetně vertikální i radiální dráhy zdvihu.

Konstrukcí nakladače Bobcat RogueX bez kabiny a využitím pokročilé kinematiky nabízí Bobcat RogueX v rámci jediného stroje ojedinělou funkčnost nové generace včetně vertikální i radiální dráhy zdvihu. Plně elektrický a autonomní koncepční stroj produkuje nulové emise, protože je vybaven lithium-iontovým akumulátorem a elektrickým hnacím systémem a nevyužívá žádnou hydrauliku.

„Po úspěšném vývoji, který vedl ke konstrukci našeho plně elektrického nakladače (Bobcat T7X) jsme udělali skok daleko do budoucnosti,“ řekl Matt Sagaser, ředitel pro inovace, Bobcat. „Náš specializovaný inovační tým zaujal odvážný přístup a navrhl stroj, který porušuje všechna pravidla. Bobcat RogueX nastavuje rámec pro to, co je možné a náš tým intenzivně pracuje na jeho dalším vývoji.“

Bobcat RogueX je v rané fázi výzkumu a vývoje.