50 let Kubota v Evropě. Akční nabídka modelů řad M5 a M5N.
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Nová řada traktorů Deutz-Fahr 5080 DF/DS/DV Ecoline do sadů a vinic

Zveřejněno: 9. 5. 2023

Deutz-Fahr představuje novou řadu traktorů Deutz-Fahr 5080 DF/DS/DV Ecoline, které jsou široké od 1,15 do 1,65 metru. Řada byla navržena tak, aby nabízela maximální efektivitu v provozu ve vinicích a sadech. Pořizovací náklady a náklady na údržbu byly udrženy na velmi nízké úrovni díky novému motoru FARMotion 35, který vyhovuje emisní normě Stage V bez použití AdBlue.

Nová řada traktorů Deutz-Fahr 5080 DF/DS/DV Ecoline do sadů a vinic.

Všechny modely této řady Deutz-Fahr jsou k dispozici jak ve verzi se čtyřsloupkovou kabinou, tak ve verzi bez kabiny. Kabiny traktorů Deutz-Fahr 5080 DF/DS/DV Ecoline jsou k dispozici ve třech různých šířkách a rozměrech podběhů kol, aby vyhovovaly všem velikostem sadů a vinic. Ve všech verzích byla maximální výška omezena na méně než 2,5 metru, takže lze bez problémů překonávat úzké prostory.

Traktory Deutz-Fahr 5080 DF/DS/DV Ecoline jsou vybaveny vyspělým motorem FARMotion 35. Tento motor nabízí jmenovité otáčky pouhých 2200 ot/min a prodloužené servisní intervaly. A díky nízké spotřebě paliva a velkým nádržím, které pojmou až 95 litrů, lze zvládnout i ty nejdelší pracovní dny.

Modely Deutz-Fahr 5080 DF/DS/DV Ecoline mohou být vybaveny plně mechanickými převodovkami nebo převodovkami Powershift. Nabídka sahá od efektivních řešení s 30+15 rychlostními stupni s dělenou skupinou (zdvojnásobení počtu rychlostních stupňů pro jízdu vpřed) až po 45+45 rychlostních stupňů se 3 stupni Powershift. Některé verze nabízejí také funkce Stop&Go a ComfortClutch. Všechny verze dosahují rychlosti 40 km/h, modely Deutz-Fahr DF a DS Ecoline dosahují této rychlosti již při snížených otáčkách motoru. U všech verzí je vývodový hřídel vybaven elektrohydraulickou spojkou a režimy 540 ot/min a 540 ECO. Na přání lze doplnit vývodový hřídel s 1 000 ot/min, přední vývodový hřídel s 1 000 ot/min nebo vývodový hřídel synchronizovaný s převodovkou.

Všechny modely řady Deutz-Fahr 5080 DF/DS/DV Ecoline jsou k dispozici jak ve verzi se čtyřsloupkovou kabinou, tak ve verzi bez kabiny.
Všechny modely řady Deutz-Fahr 5080 DF/DS/DV Ecoline jsou k dispozici jak ve verzi se čtyřsloupkovou kabinou, tak ve verzi bez kabiny.

Dvě hydraulická čerpadla jsou součástí standardní výbavy: Hlavní čerpadlo má průtok 54 l/min (nebo 64 l/min na přání), zatímco druhé čerpadlo má průtok až 45 l/min (v závislosti na konfiguraci traktoru). Výkonný zadní závěs nabízí nosnost až 2 800 kg u verze Deutz-Fahr 5 DF Ecoline a 2 600 kg u ostatních verzí. Zadní závěs je v základu k dispozici s mechanickým i elektronickým ovládáním, v druhém případě také s ovládáním na zadním blatníku. Hydraulické stabilizátory jsou k dispozici jako volitelná výbava, stejně jako přední závěs s působivou nosností 1 500 kg.

Elektrohydraulické ovládání pohonu předních kol a 100 % uzávěrka obou diferenciálů jsou standardem (na přání je lze automatizovat), stejně jako kotoučové brzdy na všech kolech traktorů modelové řady Deutz-Fahr 5080 DF/DS/DV Ecoline. K dispozici je také hydropneumatická adaptivní přední náprava s nezávislým zavěšením, která optimalizuje jízdní vlastnosti v závislosti na rychlosti jízdy a úhlu natočení volantu.