VF TractorMaster Hybrid. Inteligentní pneumatika určená pro silnice, tvrdé i měkké půdy
Dnes je 19.9. – svátek slaví Zita

Claas rozšířil řadu sklízecích mlátiček Claas Trion o novou vlajkovou loď

Zveřejněno: 16. 9. 2024

Před třemi lety představil Claas řadu Claas Trion jako novou nabídku ve třídě středních sklízecích mlátiček. Nyní Claas Trion 740, Claas Trion 740 Terra Trac a Claas Trion 740 Montana tuto řadu rozšiřují a nabízejí osvědčenou kombinaci hybridního mláticího systému APS a jednorotorového rotoru Roto Plus.

Claas Trion 740 vznikl jako reakce na očekávání trhu.

Nároční zákazníci z regionů Evropy, které jsou známé proměnlivými podmínkami sklizně, požadovali vyšší výkon motoru u hybridních strojů Claas Trion 720 a Claas Trion 730. Kombinace osvědčeného mláticího ústrojí APS a rotoru ROTO PLUS se skutečně uplatní tam, kde se často vyskytují nepříznivé, velmi proměnlivé podmínky sklizně a výkon motoru se může rychle stát limitujícím faktorem. Tak je tomu například v některých oblastech Velké Británie a Irska, ale také ve Skandinávii, severním Německu a severní Francii a v Pobaltí.

Firma Claas proto zareagovala a rozšířila nabídku o nové modely Claas Trion 740, Claas Trion 740 Terra Trac a Claas Trion 740 Montana. Claas Trion 740 je tak ideální i pro regiony jižní a jihovýchodní Evropy. Přestože výnosy obilí a slámy jsou zde často jen průměrné, zemědělci často tlačí stroje na hranice výkonu motoru díky výrazně širším sklízecím adaptérům a vyšším pojezdovým rychlostem. Kromě toho evropští zemědělci kladou vysoké požadavky na velmi dobrou kvalitu slámy, která patří hned vedle výkonu motoru k rozhodujícímu kritériu nákupu.

Sklízecí mlátičky Claas Trion uvedla firma Claas na trh v roce 2021. Díky nim má nejširší a nejuniverzálnější nabídku ve třídě středně velkých sklízecích mlátiček na trhu. Celkem devět výkonnostních tříd ve třech modelových řadách s výkonem motoru 258 až 435 koní a šířkou kanálů 1 420 a 1 700 mm jsou k dispozici s pěti a šestidílným vytřasadlem nebo v hybridní verzi s jedním či dvěma rotory pro zbytkovou separaci zrna. Modely jsou k mání v kolové nebo polopásové verzi a v provedení pro práci na svažitých pozemcích.

Se stroji Claas Trion 740, Claas Trion 740 Terra Trac a Claas Trion 740 Montana mají nyní zemědělci k dispozici tři další výkonné alternativy ke strojům Claas Trion 730 a Claas Trion 750.

Kromě toho je k dispozici GPS Pilot Claas Cemis 1200 pro automatické řízení, ale také umožňuje správu úkolů, včetně mapování plodin pro přesné zemědělství.
Kromě toho je k dispozici GPS Pilot Claas Cemis 1200 pro automatické řízení, ale také umožňuje správu úkolů, včetně mapování plodin pro přesné zemědělství.

U modelu Claas Trion 740 si mohou zájemci vybrat ze široké nabídky výbavy, včetně pásového podvozku Terra Trac, verze Montana se svahovým vyrovnáváním, šnekových sklízecích adaptérů Claas Cerio do záběru 9,3 metru, šnekových adaptérů Claas Vario a pásových adaptérů Claas Convio a Claas Convio Flex do 12,3 metru pracovního záběru. K dispozici jsou také nové kukuřičné adaptéry Claas Rovio s 6 až 12 řádky.

Z asistenčních systémů pro obsluhu je k dispozici CEMOS. Pro automatické řízení jsou mlátičky osazeny systémem GPS PILOT CEMIS 1200, který s příslušnými aktivacemi umožňuje také řízení práce včetně mapování výnosů pro precizní zemědělství. Kromě toho jsou všechny modely při předání zákazníkům nastaveny v novém systému Claas connect. Ten zemědělcům poskytuje přímý přístup ke všem relevantním údajům o stroji – samozřejmě včetně dokumentace a mapování údajů o sklizni, pokud je jako volitelná možnost zvoleno zaznamenávání výnosů. Data o sklizni jednotlivých strojů i více sklízecích mlátiček na poli lze automaticky a komplexně sloučit a dokumentovat v novém systému Claas connect podle jednotlivých polí, kdykoli si je prohlédnout na počítači nebo mobilním zařízení a analyzovat celou řadu výkonnostních parametrů. To znamená, že data lze využít pro komplexní vyhodnocení výkonnosti a následnou fakturaci. Údaje o výnosu lze navíc převést do vysoce kvalitních výnosových map.

Všechny nové sklízecí mlátičky Claas Trion a Claas Lexion jsou standardně vybaveny pětiletou bezplatnou konektivitou stroje, což zemědělcům otevírá zcela nové možnosti, pokud jde o správu stroje, a také šetří spoustu cenného času.