Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 18.4. – svátek slaví Valérie

Nové sklízecí adaptéry CLAAS VARIO s automatikou

Zveřejněno: 2. 12. 2022

Obsluha nových sklízecích adaptérů CLAAS VARIO již nemusí manuálně nastavovat délku stolu a vertikální a horizontální polohu přiháněče, aby dosáhla optimálního, rovnoměrného sběru plodin a jejich toku do sklízecí mlátičky.

Nový sklízecí adaptér CLAAS VARIO.

Nově lze sklízecí mlátičky CLAAS LEXION a CLAAS TRION vybavit asistenčním systémem CEMOS AUTO HEADER, který automaticky přizpůsobuje nastavení sklízecího adaptéru podmínkám výmlatu. Řízení změny nastavení výšky přiháněče probíhá na základě naměřených údajů pomocí FIELD SCANNERu integrovaného do střechy kabiny. Pro řízení délky stolu a horizontální polohy přiháněče jsou používány údaje o vibracích zaznamenávaných senzorem výšky posouvaného materiálu.

Díky optimalizovanému nastavení sklízecího adaptéru CLAAS VARIO je mlátička materiálem zásobována rovnoměrně, a její jednotlivé konstrukční celky tak nejsou zatěžovány. Obsluha mlátičky se tak může plně soustředit na sklizeň a sledovat jen porost před strojem.

Nové řepkové děliče adaptéru CLAAS VARIO

Sklízecí adaptéry CLAAS VARIO 500/560/620/680/770/930 přichází s novými řepkovými děliči. Ty jsou vybaveny novými noži a výkonnými mechanickými pohony. K pohonu děličů je využívána převodovka, nikoli řetězový pohon. Lze s nimi proto projíždět i nejobtížnějšími místy na okrajích polí a v zatáčkách nebo místy s hustým zaplevelením. Děliče také disponují rychloupínacím systémem pro snadnou montáž bez použití nářadí. Ve srovnání s předchozím provedením děličů mají navíc až o 33 % nižší hmotnost.

Nově lze sklízecí mlátičky CLAAS LEXION a CLAAS TRION vybavit asistenčním systémem CEMOS AUTO HEADER.
Nově lze sklízecí mlátičky CLAAS LEXION a CLAAS TRION vybavit asistenčním systémem CEMOS AUTO HEADER.

Již před několika lety CLAAS začal vybavovat vybrané sklízecí adaptéry a sběrače systémy rozpoznávání přídavných zařízení. Od nadcházející sezóny se to bude týkat všech nových adaptérů. Základní údaje a nastavení příslušného adaptéru, jako je pracovní záběr a typ adaptéru, budou díky tomu automaticky přebírány sklízecí mlátičkou.

Sklízecí adaptéry CLAAS VARIO 500/560/620/680/770/930 přichází s novými řepkovými děliči.
Sklízecí adaptéry CLAAS VARIO 500/560/620/680/770/930 přichází s novými řepkovými děliči.