Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

Pásový shrnovač Pöttinger MERGENTO F 4010 ALPIN předurčen do horských oblastí

Zveřejněno: 4. 7. 2023

Nový pásový shrnovač Pöttinger MERGENTO F 4010 ALPIN sbírá píci ze země pomocí řízeného sběrače. Bez dalšího kontaktu s půdou dopraví příčný dopravní pás píci do řádku.

Pásový shrnovač Pöttinger MERGENTO F 4010 ALPIN: předurčen do horských oblastí.

Hlavní výhodou pásového shrnovače Pöttinger MERGENTO F 4010 ALPIN je čistý sběr píce bez nežádoucích příměsí, a tím pádem nižší opotřebení nožů a dalších komponentů sklizňových strojů. Díky šetrnému zacházení s hmotou pak není ve výsledném krmivu tolik popelovin. Mezi další přednosti pásového shrnovače patří variabilita odkládání řádku, jednodušší konstrukce ve srovnání s rotorovými shrnovači a vyšší pracovní rychlost.

Pásový shrnovač Pöttinger MERGENTO F 4010 ALPIN je určen do předního závěsu traktoru nebo speciálního horského nosiče nářadí. Shrnovač má nízkou hmotnost 575 kg. Šířka sběrače 3,08 metru zajistí spolehlivý provoz na strmých svazích. Rychlost a směr otáčení příčného dopravního pásu lze pohodlně nastavit z kabiny. Díky tomu je možné volit různé možnosti tvorby řádků.

Sběrač i příčný dopravní pás pásového shrnovače Pöttinger MERGENTO F 4010 ALPIN jsou poháněny hydraulicky. Jsou poháněny buď hydraulikou traktoru, nebo volitelnou hydraulickou jednotkou namontovanou vzadu.

Sběrač i příčný dopravní pás pásového shrnovače Pöttinger MERGENTO F 4010 ALPIN jsou poháněny hydraulicky.
Sběrač i příčný dopravní pás pásového shrnovače Pöttinger MERGENTO F 4010 ALPIN jsou poháněny hydraulicky.