Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

Podmítač Pöttinger TERRADISC T lze nově vybavit distribučním systémem a spojit se zásobníkem Pöttinger AMICO F

Zveřejněno: 27. 3. 2024

Tažené diskové podmítače Pöttinger TERRADISC 8001 T/10001 T lze vybavit distribučním systémem a spojit s čelním zásobníkem Pöttinger AMICO F. Tato kombinace poslouží ke zpracování půdy a hnojení/setí během jednoho přejezdu.

Podmítač Pöttinger TERRADISC T lze nově vybavit distribučním systémem a spojit se zásobníkem Pöttinger AMICO F.

Hnojiva nebo meziplodiny se touto metodou, která šetří zdroje, aplikují přímo do půdy pouze jedním přejezdem. Hnojivo se přímo promísí s půdou. Hnojivo tak neztrácí na účinnosti a účinné množství hnojiva zůstává k dispozici rostlinám. Hnojivo lze aplikovat při mělkém zpracování strniště. Pracovní rychlost podmítače Pöttinger TERRADISC T přesahující 10 km/h v kombinaci s velkými pracovními záběry 8 a 10 metrů zajišťuje enormní plošný výkon.

Agresivní nastavení disků o průměru 580 mm zajišťuje spolehlivé pronikání do půdy i v těch nejsušších podmínkách. Odpružení systému TWIN ARM zabraňuje pohybu disků do stran na tvrdé půdě. Díky tomu je zpracována celá plocha, což následně zajišťuje rovnoměrné uložení osiva a hnojiva.

Podmítač Pöttinger TERRADISC T lze s distribučním systémem.
Podmítač Pöttinger TERRADISC T lze s distribučním systémem.

Čelní nádrž Pöttinger AMICO F s objemem 1 700 nebo 2 400 litrů (v poměru 60:40) zajišťuje široký rozsah použití. Pro pohodlné ovládání je čelní nádrž Pöttinger AMICO F standardně vybavena systémem ISOBUS. Dávkovací jednotky lze ovládat na základě konkrétního místa pomocí inteligentního řídicího. Kromě toho lze zásobník díky řídicímu systému ISOBUS snadno používat i se zařízeními jiných výrobců.