Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 27.7. – svátek slaví Věroslav

Pöttinger FLEXCARE s komfortním řídicím systémem Profiline

Zveřejněno: 14. 5. 2024

Jako specialista na zemědělskou techniku je firma Pöttinger vždy v obraze, pokud jde o optimalizaci výrobních postupů v zemědělství. V sortimentu mechanické péče o plodiny najdete meziřádkovou plečku Pöttinger FLEXCARE, která nabízí plnou flexibilitu při práci s různými plodinami. Plečku lze nyní volitelně vybavit komfortním řídicím systémem Profiline, který je k dispozici u všech strojů s až 16 řádky.

Pöttinger FLEXCARE s komfortním řídicím systémem Profiline.

Se systémem komfortního ovládání Profiline lze stroje ovládat přímo buď pomocí traktorového terminálu ISOBUS, nebo jiných kompatibilních ovládacích terminálů. Každá funkce se provádí okamžitě stisknutím tlačítka nebo dotykového displeje.

Přívod hydraulického oleje je regulován systémem snímání zatížení. To znamená, že z hydrauliky traktoru je požadován pouze skutečně potřebný výkon. Tím se šetří energie a zvyšuje produktivita traktoru.

Každý prvek plečky Pöttinger FLEXCARE je vybaven dvojčinným hydraulickým válcem, takže plečku lze zvednout poklepáním na displej nebo ji lze automaticky ovládat pomocí signálů GPS na souvrati a v zatáčkách pole.

Volitelný komfortní řídicí systém Profiline na stroji Pöttinger FLEXCARE dokáže na konci pole zvednout všechny pracovní orgány plečky najednou a umožňuje ovládat každý prvek plečky samostatně, pokud se pole zužuje do rohu. Plecí nářadí se zvedá a spouští s přesností pomocí ISOBUS. K tomu dochází automaticky při přejezdu přes pásy plodin. V konečném důsledku tento systém chrání porost, zejména v klínovitých rozích, na přesazích a podél hranic pole.