Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Žebříčku nejpopulárnějších značek podle německých farmářů kraluje Amazone

Zveřejněno: 15. 11. 2021

Řadu let si udržovaly prvenství jiné firmy, ale letos poprvé patří firmě Amazone. Výsledek je to překvapivý, ale s ohledem na rozvoj firmy v posledních letech plně zasloužený.

Výsledek je to překvapivý, ale s ohledem na rozvoj firmy Amazone v posledních letech plně zasloužený.

Již desítky let jsou v Německu populární průzkumy popularity firem v různých oblastech zemědělství. Každoročně se stanovují žebříčky firem podnikajících v následujících oblastech: Zemědělská technika, Chemie a osiva, Obchod a služby.

Jde o hodnocení značky z různých pohledů, nazývané „Image-Barometer“ nebo „Markenimage“, tedy popularita značky svědčící o aktuálním významu pro každého z 623 dotazovaných zemědělců. Zemědělci byli dotazováni mj., které firmy znají a jak jsou úspěšné na trhu.

Letošní odpovědi byly vyhodnoceny v září 2021 a zde jsou jejich výsledky.
Letošní odpovědi byly vyhodnoceny v září 2021 a zde jsou jejich výsledky.

Protože tuto anketu organizují zemědělští odborníci, veřejnost je vždy zvědavá na výsledky, které pak zveřejňuje časopis Agrarheute. Letošní odpovědi byly vyhodnoceny v září 2021 a zde jsou jejich výsledky.

Výrobci zemědělské techniky:

Řadu let si udržoval prvenství Fendt, následovaný skupinou John Deere, Claas, Amazone a Lemken. Prvenství Amazone je tedy překvapivé, ale s ohledem na rozvoj firmy v posledních letech (rekordní obraty, výstavby nových výrobních areálů, vedoucí postavení v průkopnictví precizního zemědělství, neustálé rozšiřování výrobního programu a důraz na kvalitu) je to umístění plně zasloužené. Celkově prvních 6 firem si bodově polepšilo, od 7. místa dolů již oproti minulým rokům ztrácely.

Výsledky tohoto barometru, v němž se odráží i hodnota výrobků, mají pro propagaci i prodej v Německu velký význam. Je to nálepka kvality, kterou vnímají zemědělci při nákupu nové techniky. V oblasti zemědělské chemie a osiv je pořadí výrobců následující: BASF, Syngenta, Saaten-Union, KWS, Bayer, K+S, Pioneer/Du Pont, DSV, Yara, Rapool, IG Pflanzenzucht.

Mezi obchodníky a službaři se nejlépe umístily firmy: BayWa, Maschinenringe, Agravis, ZG Reiffeisen, RWZ Rhein-Mein, Beiselen, HG Kiel, Reiffeisen Waren Kassel.

Autor: Mgr. Liliana Geisselreiterová
Foto: Amazone

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.