Pozvánka na Polní den společnosti HORSCH. Ždírec 26. 6. 2024 od 9:30 hod.
Dnes je 2.5. – svátek slaví Zikmund

Tažený radličkový kypřič Pöttinger Terria dostal nové příslušenství

Zveřejněno: 20. 7. 2023

Tažený radličkový kypřič pro mělké i hlubší zpracování půdy Pöttinger Terria je nyní dostupný s osvědčeným flexibilním zásobníkem Pöttinger Tegosem pro výsev osiva a aplikaci mikrogranulí. Díky tomu lze snadno kombinovat zpracování půdy a setí krycí plodiny nebo aplikaci hnojiva v jednom přejezdu. Díky systému Traction Control je hmotnost kypřiče přenesena na zadní nápravu traktoru. Výsledkem je menší prokluz kol, což umožňuje traktoru efektivněji přenášet výkon na půdu.

Standardně je Pöttinger Terria vybaven systémem pro hydraulické nastavení hloubky a nonstop jištění radliček proti přetížení je nezbytné pro bezproblémový provoz, zejména u větších překážek a kamenů.

Efektivní práce na poli je stále důležitější, aby se kromě dodržení termínů pro výsev krycích plodin po sklizni plně využily časové rámce pro výsev plodin. Kypřič Pöttinger Terria s flexibilním zásobníkem Pöttinger Tegosem a objemem 500 litrů to umožňuje. Cílem je ukládat osivo před zadní válec nebo u zadního válce pro optimální podmínky klíčení. Pro ovládání zásobníku Pöttinger Tegosem je k dispozici přehledný a intuitivní ovládací terminál. Ten slouží k optimalizaci nastavení podle provozních podmínek. Zařízení Pöttinger Tegosem je možné provozovat nejen spolu s kypřiči a secími stroji, ale i na diskových podmítačích Pöttinger Terradisc, krátkých kombinacích s odraženými prsty Fox a rotačních branách Lion. Při jednom přejezdu je tak současně zajištěno zpracování půdy a setí například hořčice, trav, řepky apod.

Zvýšený prokluz kol nejen poškozuje strukturu půdy, ale také snižuje hospodárnost, protože zvyšuje spotřebu paliva. Aby byl výkon traktoru využit co nejefektivněji, může být oje vybaveno hydraulickým posilovačem trakce Traction Control. Tento systém přenáší hmotnost z kypřiče Pöttinger Terria na zadní nápravu traktoru. Lze přenést hmotnost až 1 400 kg.

Pro lepší urovnání lehké půdy je možné kypřič Pöttinger Terria nově vybavit urovnávacím segmentem.

Kypřič Pöttinger Terria s flexibilním zásobníkem Pöttinger Tegosem.
Kypřič Pöttinger Terria s flexibilním zásobníkem Pöttinger Tegosem.

Díky pracovnímu záběru 4 až 6 metrů (Pöttinger Terria 4030, 5030, 6030 a Pöttinger Terria 4040, 5040, 6040) tento kypřič cíli na velkou část zemědělců.

Pracovní orgány taženého kypřiče Pöttinger Terria jsou uspořádány symetricky podél linie tahu stroje. Tím je zajištěn hladký průnik do půdy i za obtížných podmínek, kvalitní zpracování půdy a optimální promíchání. Aby bylo zajištěno kvalitní zpracování půdy i při větším množství rostlinných zbytků, má kypřič vyšší výšku rámu. Hloubka zpracování půdy může činit 5 až 35 cm.