Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 27.7. – svátek slaví Věroslav

Články na téma „Zajímavosti“

Téma „Zajímavosti“ – třídění:

AGRALL hledá nejlepšího sedláka v ČR. Můžeš to být třeba i ty!

(23.7.2024) Toto léto se společnost AGRALL zemědělská technika a.s. rozhodla najít nejlepšího sedláka v České republice. A ano, můžeš to být třeba i ty!

Navštívili jsme výrobní závod Väderstad na nejpřesnější secí stroje na světě

(22.7.2024) Firma Väderstad v domovském Švédsku vyrábí techniku na zpracování půdy a setí, ve švédském Överumu vyrábí opotřebitelné díly, v Kanadě vyrábí secí stroje Väderstad Seed Hawk a v USA vyrábí další techniku na zpracování půdy a setí určenou pro…

Proč mají některé kombajny dezén zadní pneumatiky opačně?

(14.7.2024) Sklízecí mlátička je velký zemědělský stroj, která se používá ke sklizni plodin. Jedná se o poměrně složitý, stroj s mnoha zajímavými detaily, které byly vyvíjeny po celé století. Kombajny mají někdy dezén zadní pneumatiky opačně. Proč tomu tak je?

Kdo získá titul Traktor roku 2025? K 25. výročí soutěže se objeví nové kategorie

(3.7.2024) Vloni zvítězil v nejdůležitější kategorii Claas Xerion 12.650, který předjel ostatní včetně strojů Valtra, Fendt a Massey Ferguson. Soutěž Tractor of the Year letos oslaví 25. výročí, objeví se nové kategorie a vítěz bude vyhlášen na mezinárodním…

Steyr FCTRAC – nový koncept traktoru na vodíkové palivové články

(3.7.2024) Ve spolupráci inženýrů ze závodu CNH na výrobu traktorů v Sankt Valentinu a Technické univerzity ve Vídni byl nedávno představen inovativní koncept traktoru Steyr poháněného vodíkovými palivovými články.

Rekordní pneumatiky s nápisem Mitas

(20.6.2024) Extrémní pneumatiky jsou fascinující ukázkou inovací v technice a dopravě. Mitas to na některých ze stovek svých výrobků dokazuje. Tady je několik příkladů s předponou NEJ.

Nová aplikace FieldOps umožní propojit, zobrazit a řídit zemědělský provoz

(18.6.2024) Nová aplikace FieldOps je cíleně navržena jako zjednodušené a přehledné řešení pro řízení provozu „vše v jednom“ a umožňuje majitelům a provozovatelům kdykoli a odkudkoli spravovat a vizualizovat svůj vozový park s více značkami.

Siloking Feeding Management Software má nový vzhled a více funkcí

(14.6.2024) Jako specialista na krmnou techniku se Siloking vyzná v krmných procesech a chce chovatelům pomoci, aby práce s krmnými vozy Siloking byla co nejpohodlnější, nejjednodušší a nejefektivnější.

Claas oslavuje půl milionu sklízecích mlátiček vyrobených od roku 1936 speciální edicí

(13.6.2024) Claas oslavuje půl milionu sklízecích mlátiček vyrobených od roku 1936. Na třech místech, na třech kontinentech vyrobí několik jubilejních strojů modelové řady Claas Lexion, Claas Trion, Claas Evion, Claas Dominator. Ty budou v následujících týdnech a…

Develon spouští novou rozšířenou digitální platformu

(7.6.2024) V reakci na zvýšenou poptávku představila společnost Develon, dříve Doosan Construction Equipment, nejnovější verzi svého systému pro správu vozového parku MY DEVELON – novou digitální platformu pro správu stavebních strojů.

Krone Premos 5000 poprvé v Česku: Ze slámy vyrobí pelety přímo na poli nebo farmě

(30.5.2024) Sláma je jako vedlejší produkt vhodný k dalšímu zpracování. Využití nalezne jako podestýlka nebo surovina pro bioplynovou stanici. Ročně je v Evropě nevyužito miliony tun slámy, kterou lze efektivně zpracovat do strukturovaných pelet. Peleta zemědělci…

Sovětský autopilot na traktoru? Kirovec K-700 s automatickým řízením v roce 1977

(28.5.2024) V současné době je celkem běžné vybavovat zemědělské traktory satelitním naváděním s autopilotem – systémy automatického řízení na různých principech. Málokdo však ví, že před 50 lety, v době Sovětského svazu, sovětští vědci a inženýři autopilota…

Mercedes-Benz testuje Unimog na vodíkový pohon

(28.5.2024) V červnu 2023 představil Mercedes-Benz na veletrhu Demopark na letišti Kindel u Eisenachu prototyp vodíkového Unimogu. Projekt vodíkového Unimogu jde kupředu, protože slavná německá značka právě oznámila testy prototypu na dálnici.

← Zpět
  ...